• TM29

  Travelmaster 2.9

  Een wéreldfiets van formaat

 • TM29

  Travelmaster 2.9

  Een wéreldfiets van formaat

 

 

De Travelmaster 2.9 is onze meest veelzijdige heavy-duty trekkingfiets. Om de Travelmaster 2.9 te laten voldoen aan alle moderne eisen, wensen en trends, hebben we de ervaringen van vele Santos-rijders en onszelf gebundeld en zijn we gekomen tot deze ultieme vakantiefiets.

Eén van de belangrijkste wensen is comfort. Daarom heeft de Travelmaster 2.9 grote wielen met brede banden. Lekker veel luchtvering, veel grip en toch ook een lage rolweerstand. En er past een verende voorvork in! Het frame is daar speciaal op gebouwd, vandaar die verhoogde voorkant. Die nieuwe geometrie maakt ook een extra comfortable zitpositie mogelijk. Voor de liefhebbers is sportief diep zitten gelukkig ook gewoon mogelijk.
De Travelmaster 2.9 is een echte Santos, wat betekent dat hij gebouwd is op maximale duurzaamheid met een minimum aan onderhoud. Daar zorgen de Rohloff-naaf of Pinion-bak en de tandriem voor. Voor de remmen kun je kiezen uit alle bestaande varianten: hydraulische Magura velgremmen, V-brakes of schijfremmen.

Omdat de Travelmaster 2.9 zwaar belast wordt, met veel bagage voor je wereldreis, heeft hij onze beroemde, supersterke Santoswielen en sterke Tubus bagagedragers. Het frame is sterk en stabiel en met deze wielen en dragers is zwabberen verleden tijd. Naast veel bagage kun je ook extra veel water meenemen. Aan het frame van de Travelmaster 2.9 passen maar liefst drie Santos-alleshouders voor 2-liter flessen. Geen dromedarissen meer nodig, met de Travelmaster 2.9 kom je die woestijn ook wel door!

 

 

 

Specificaties

 

 

Algemeen:   En verder:
Aandrijving:  
Remmen:   Geometrie:  6 maten  

 

 

 

 

 

Wéreldfiets

Super sterk en stabiel

 

 

 

 

 
 • Sterk frame
 • Veilig afdalen, vol vertrouwen

  Sterk en stabiel frame

  De Travelmaster 2.9 volgt gewillig en suist strak door de bochten. Ook tijdens een razendsnelle afdaling over asfalt of onverharde bergpaden. Hij heeft een super sterk frame, een stalen vaste of verende voorvork en ijzersterke wielen waardoor zwabberen verleden tijd is.

 
 • Travelwaardig
 • 55kg bagage

  Veel bagage

  De Travelmaster 2.9 kun je volhangen. Het is je pakezel, je dromedaris.

  De stalen vork is geschikt voor een lowrider en je kunt kiezen voor de TravelRack XL, een speciale heavy duty achterdrager voor 29ers. Kortom: neem mee wat je wilt.

 

 

 

 

Gebouwd voor het zware werk

Sterke wielen die met gemak je zware bepakking dragen. Een Santos alleshouder voor een flinke PET-fles of die lekkere fles wijn aan het eind van je fietsdag. De Travelmaster 2.9 is je betrouwbare pakezel.
 

 • TravelRack XL

  TravelRack XL

  De TravelRack XL is een heavy duty drager, speciaal voor 29ers. Ontworpen door Santos, geproduceerd door Tubus. Draagt 40kg bagage, heeft een extra lang plateau en komt meer naar voren, waardoor hij sterker is dan andere dragers op 29ers. Voor véél bagage dus.

  Lees verder

 • Sterke wielen

  Sterke wielen

  Santos wielen kunnen tegen een stootje

  Wielen zijn belangrijk. Ze krijgen veel te verduren en zijn lastig te repareren onderweg. Daarom zorgen we dat onze wielen sterk zijn, héél sterk. Hoe we dat doen?

  Lees verder

 • Santos alleshouder

  Santos alleshouder

  One size fits all.

  Van bidon tot 2 liter PET-fles. De naam zegt het al; je kunt alles meenemen in de Santos Alleshouder. Duizenden Santos rijders nemen hem inmiddels de wijde wereld in.

  Lees verder

 

 
 • XL vakantiewielen
 • Comfortabel en sterk

  Santos XL vakantiewielen

  Natuurlijk krijgt een Travelmaster 2.9 onze extra sterke vakantiewielen mee. Ze zijn handgemaakt met de beste velgen die er bestaan. Onze naven hebben 36 spaakgaten en de spaaknippels worden geborgd.

  In de Travelmaster 2.9 passen hele brede banden. Dat rolt licht en rijdt comfortabel over elke ondergrond. We monteren tot 60mm zonder spatborden en 55mm met, zodat je ruim voldoende bandvrijheid hebt.

 
Veel ruimte voor drinkflessen


Veel ruimte voor drinkflessen

Efficientie in het frame

De bocht in het frame zit er niet voor niets. Hij zorgt voor ruimte in het frame voor drinkflessen tot wel 2 liter, een brandstoffles, een slaapzak of wat je ook bedenkt.

De hogere inbouwhoogte van de (verende) voorvork drukte de plaats in het frame. Maar op Travelmasters hoort een hoop bagage. Daarom kozen we voor een bocht in de bovenbuis, die hele efficiënte ruimte geeft aan drinkflessen en toch de overstaphoogte laag houdt.

Vaste of verende voorvork


Vaste of verende voorvork

Geschikt voor het zware werk

De Travelmaster 2.9 heeft een verhoogde voorkant, waar zowel een vaste als een verende voorvork in kan.

De vaste voorvork hebben we zelf ontwikkeld. Deze stabiele, stalen 29er vork is uitgerust met lowrider nokken, is geschikt voor het zware werk en heeft een aantal handige details.
Zo kun je Son SL monteren, zit je lamp altijd recht en begeleidt hij de kabels netjes voor je frame langs.

Hij is er in vier versies; voor velgrem, disc, Firmtech en de combinatie velgrem / disc.

 
 

 

Krachtige hydraulische remmen

Met vaste achterpadden

 

 

Op de Travelmaster 2.9 zijn twee soorten hydraulische remmen mogelijk. Ga voor de krachtige schijfremmen of de betrouwbare Magura's. Kies wat het best bij je past.

 

 

 

 

 
 • Schijfremmen
 • Krachtige hydraulische schijfremmen

  Veel remkracht

  De sterkste remmen met de meeste remkracht. Klaar voor lange afdalingen met de beste Hope schijfremmen met 4 zuigers en extra grote (203 mm) en extra dikke (3,5 mm) schijven, beschikbaar op de Pinion modellen. Je kunt ook kiezen voor de betrouwbare, hydraulische Shimano XT schijfremmen met 180mm schijven. Kies wat jou het beste past.

 
 • Velgremmen
 • Betrouwbare hydraulische velgremmen

  Doseerbare remkracht

  De hydraulische velgremmen van Magura zijn robuust en duurzaam. Ze remmen stevig en direct en zijn met weinig kracht goed te doseren. Met een stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf of de rem agressief bijt of juist een vriendelijke lange slag toelaat. Ook remblokken vernieuwen is een fluitje van een cent: zonder gereedschap ben je binnen vijf minuten klaar.

 

 

Duurzame aandrijving

Véél fietsen, weinig onderhoud

 

Op de Travelmaster 2.9 krijg je de meest betrouwbare en duurzame aandrijving;
Rohloff met riemaandrijving of Pinion.

 

 

 

 

 • Rohloff
 • Zorgeloos fietsen, weinig onderhoud

  Betrouwbare Rohloff naaf

  Wil je zorgeloos véél kilometers maken, kies dan voor de betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff met Santos riemaandrijving. Het maakt de Travelmaster 2.9 een ‘low maintenance’ en ijzersterke reispartner.

  De Rohloff naaf heeft 14 versnellingen en is er in 6 kleuren.

 • Pinion
 • 12 of 18 versnellingen

  Onderhoudsarme Pinion versnellingsbak

  Je kunt de Travelmaster 2.9 ook kiezen met Pinion uitvoering. Deze versnellingsbak komt samen met riemaandrijving, een super duurzame en onderhoudsarme combinatie. We leveren de Pinionbox standaard met 12 versnellingen, met keuze voor 18 speed voor de liefhebbers.

  De Pinion met 18 versnellingen is er in 5 kleuren, dus combineer er op los.

 • Pinion brug
 • Stijver en nauwkeurig gemaakt

  Verstevigde Pinion brug

  Voor een duurzame aandrijving is een nauwkeurige Pinion passing van groot belang. Het Pinion frame van de Travelmaster 2.9 heeft daarom een verstevigde Pinion brug, die zorgt dat de (riem)aandrijving geruisloos is en zo lang als mogelijk mee gaat. In het rijgedrag voel je dat ook; efficiëntie in elke trapbeweging.

 • Gates riemaandrijving en Santos riemspanner

  Duurzame Santos riemaandrijving

  Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. Santos kiest in al haar modellen voor de beste onderdelen en ontwikkelde bovendien een eigen riemspanner. Dit wieltje voor de Pinionbox houdt de riem bij het bracket op spanning en heeft als voordeel dat het achterwiel er nog gemakkelijk uit kan.

  De Travelmaster 2.9 heeft deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat), Gates riemaandrijving en de Santos riemspanner. Zo kun je véél en geruisloos fietsen. Wel zo fijn.

 • Gates riemaandrijving en Santos riemspanner

  Duurzame Santos riemaandrijving

  Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. Santos kiest in al haar modellen voor de beste onderdelen en ontwikkelde bovendien een eigen riemspanner. Dit wieltje voor de Pinionbox houdt de riem bij het bracket op spanning en heeft als voordeel dat het achterwiel er nog gemakkelijk uit kan.

  De Travelmaster 2.9 heeft deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat), Gates riemaandrijving en de Santos riemspanner. Zo kun je véél en geruisloos fietsen. Wel zo fijn.

 

 

In nood? Geen nood.

Gestandaardiseerde onderdelen, overal ter wereld verkrijgbaar

 

 

 • Onderdelen vervangen, overal ter wereld

  We maken allemaal wel eens wat kapot. Of dat nu gebeurt door een val of in het vliegtuig, in Spanje of Mexico; geen nood. De Travelmaster 2.9 is uitgerust met een aantal handige details.

  Zo worden de Hydraulische Magura remmen gemonteerd op cantilever nokken, waar ook standaard V-brakes op kunnen. De kabels lopen buiten het frame om, zodat je de remmen gemakkelijk kunt vervangen.

  Het balhoofdstel en de quick releases hebben een standaard maat, het vierkante bracket met BSA draad is ook overal verkrijgbaar.

  Verder is zo veel mogelijk schroefdraad buiten het frame gehouden. Denk aan de bevestiging van je standaard, de brackethuls, de riemdeling en de schijfremmen. Draai je een boutje te hard aan, dan hoef je alleen het onderdeeltje te vervangen en is je frame nog heel.

 • Onderdelen vervangen, overal ter wereld

  We maken allemaal wel eens wat kapot. Of dat nu gebeurt door een val of in het vliegtuig, in Spanje of Mexico; geen nood. De Travelmaster 2.9 is uitgerust met een aantal handige details.

  Zo worden de Hydraulische Magura remmen gemonteerd op cantilever nokken, waar ook standaard V-brakes op kunnen. De kabels lopen buiten het frame om, zodat je de remmen gemakkelijk kunt vervangen.

  Het balhoofdstel en de quick releases hebben een standaard maat, het vierkante bracket met BSA draad is ook overal verkrijgbaar.

  Verder is zo veel mogelijk schroefdraad buiten het frame gehouden. Denk aan de bevestiging van je standaard, de brackethuls, de riemdeling en de schijfremmen. Draai je een boutje te hard aan, dan hoef je alleen het onderdeeltje te vervangen en is je frame nog heel.

 

 

En verder...

SON SL, modulaire kabelgeleiders, veel kleuren...

 

 

 

 

 

SON SL Verlichtingsset

Draadloze naafdynamo

Kies je voor SON verlichting, dan krijg je een mooie koplamp met een brede, heldere lichtbundel, die zo kenmerkend is voor SON koplampen. De aansluiting bij de naafdynamo is draadloos, zodat het wiel er gemakkelijk in en uit gehaald kan worden.
We monteren de lamp op een Santos lamphouder, want dan schijnt hij mooi over je band en blijft hij netjes rechtop staan.

De SON lampen zijn verkrijgbaar in 6 kleuren, net als de bijbehorende naafdynamo en achterlamp.

 • E-Bike Ready
 • Vakantiefietsen met power

  E-bike ready

  Santos fietsen zijn ontworpen met een blik op de toekomst: E-bike ready. Wat betekent dat je hem later nog kunt elektrificeren. Dat is fijn, want je weet nu eenmaal niet waar je over een paar jaar aan toe bent.
  Elke Santos E-bike heeft een krachtige power-motor en een grote accu voor een grote actieradius. We bouwen hem modulair op, waardoor we flexibel blijven voor al je wensen, nu en in de toekomst.

 • Santos kabelgeleiders
 • Modulair, altijd netjes

  Santos kabelgeleiders

  Santos ontwikkelde eigen kabelgeleiders die modulair op het frame van de Travelmaster 2.9 worden toegepast. Zo lopen de kabels netjes langs je frame en zijn er geen overbodige nokjes, welke opties je ook kiest.

 • Santos kleuren
 • Jouw Santos in je eigen kleur

  Santos kleuren

  Keuze uit 30 framekleuren, 14 letterkleuren, 6 SON naafkleuren en 5 Pinion kleuren.

   

 

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

 

Welk frame heb je nodig?

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Uitvoering

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Customizen

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

 

 

 

Geometrie

Alle maten op een rij

 

GeometrieTM26

 

Geometrie Travelmaster 2.9
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.
Tip: testen zegt meer dan cijfers.
 

Rohloff
Maat Zitbuis
lengte
Bovenbuis lengte Overstap hoogte Balhoofd hoogte Balhoofd - Dropout
49 cm 490 580 781 928 622
53 cm 530 590 806 938 632
57 cm 570 600 831 952 647
61 cm 610 610 857 970 667
65 cm 650 620 888 999 697
70 cm 700 635 959 1027 727

* Gemeten met de Schwalbe Marathon Supreme 50 mm band.

 

 

 

Getest

Ervaringen van de kenners

 

 

Rick Creemers

Wereldfietser
Travelmaster 2.9

Rick fietste in twee jaar de wereld rond! Maar liefst 55.000 kilometer trapte hij rond, door 53 landen en over 7 continenten!

"Wat een gave fiets!"

Rij-impressie Marco & Lisette

Goed getest door Trekking Bike

"Der satt rollende Travelmaster ist das perfekte, weil durchdacht und haltbar konstruierte Weltreiserad."

Dit is voor ons op dit moment DE vakantie/wereld fiets die je moet hebben. Niet lang over nadenken. Beurs trekken en kopen dat ding. Die fiets zit zo goed in elkaar en rijdt zo fantastisch over elk soort terrein dat er lang over twijfelen zonde van je tijd is. Die tijd moet je gebruiken om erop uit te trekken.

"Grote wielen: rolt heel erg lekker!"

Travelmaster 2.9 getest door Gijs Loning

Wel of niet publiceren?

Travelmaster 2.9 trotseert de GDMBR

Fietsjunks go off road

Sneeuw, ijs en modder. Elmar en Ellen namen de Travelmaster 2.9 mee op de Great Divide Mountain Bike Route; van de Mexicaanse grens tot in Canada. Met 4500 kilometer de langste mountainbike route ter wereld.

Test Op Pad

"Erg rustig in de rechte lijn en toch scherp bij het maken van bochten."

Op Pad testte de Travelmaster 2.9

Voordat de Travelmaster 2.9 op de markt kwam, hebben we hem uitvoerig getest, zoals we doen met al onze fietsen. Vervolgens heeft Op Pad hem nog eens flink onder handen genomen en de resultaten mogen er zijn.

De test van Op Pad is gedaan met een Travelmaster 2.9 Rohloff, riem en HS33 remmen.


Santos Stories

Travelmaster 2.9 Stories

Mooie verhalen van Travelmaster 2.9 rijders.


 
 
TM 3 Stories

 

Travelmaster 2.9 Stories

Een bron van inspiratie

Stem op Rick!

Rick is genomineerd voor fietser van het jaar! Hij fietste op z'n Travelmaster 2.9 over de hele wereld; maar liefst 55.000 kilometer in slechts twee jaar tijd. Vind je ook dat Rick de titel verdiend? Stem vandaag nog op Rick!


The Cycling Dutchman returns to Europe

Rick Creemers fietste maar liefst 50.000 kilometer over 7 continenten en nu is hij terug in Europa!

Lees meer


Tajikistan

Tajikistan is ruig, hoog en erg indrukwekkend. Een fantastisch kampeerland. Als je op zoek bent naar rust, stilte en weidse landschappen, dan kun je daar goed terecht.

Lees meer


Marko Smelt fietst naar Taiwan

Marko Smelt is onderweg naar Taiwan. In ongeveer 5 maanden hoopt hij 11.000 kilometer te fietsen naar zijn geliefde Jacqueline.

Lees meer


De afgelopen weken

Je dacht toch niet dat ik stil ging zitten na mijn terugkomst in Nederland? Helaas toch wel, 'doctors orders'...

Lees meer


Warmte, wortelkanaal behandeling en wiet

Van zingend in een taxi door Nairobi naar jankend in een vliegtuig... Het was me het maandje wel weer.

Lees meer


Frank en Jacinta are 'Spinning South'

Ze hebben er inmiddels al 5000 kilometer op zitten van hun fantastische reis van Vancouver naar Patagonië.

Lees meer


Het waren vijf heftige dagen in Turkmenistan

"In vijf dagen 500 kilometer fietsen over slechte wegen: daar krijg je wel bavianen billen van!"

Lees meer


 

Vergelijkbare modellen

Heb je deze ook al gezien?

 

Travel Lite+

De sportieve alleskunner met een maatje meer; voorzien van het unieke PLUS concept. Een krachtpatser als het gaat om bagage en een trouw metgezel tijdens de dagelijkse ritten naar je werk.

Bekijk

4.29

De 4.29 mountainbike is robuust en onderhoudsarm en je stelt 'm zelf samen met de uitgebreide opbouwmogelijkheden, zodat 'ie ook zeer geschikt is als trekkingfiets.

Bekijk

 

 

Kies je fiets

Een goede fiets past bij je

 

Santos Bikes


Is de Travelmaster 2.9 geschikt voor jou?

Ben je zeker van je keuze, gebruik dan onze customizer om jouw unieke fiets direct samen te stellen.

Customizer >

Santos Stappenplan


Stappenplan

Doorloop eerst ons stappenplan om zeker te zijn van je keuze óf om je op weg te helpen naar een andere, voor jou ideale, Santos.

Stappenplan >

 

 

 

 

 

Vragen of bestellen?

 

We helpen je graag. Je kunt ons bellen, emailen of een afspraak maken.
Onze dealers staan ook altijd voor je klaar. Kijk op onze dealer pagina voor de adressen.

 

 

E-bike dealers
Santos E-bike specialisten
Santos Test Center
Santos Test Center
Santos World Stores
Santos World Stores
Santos Stores
Santos Stores
Santos dealers
Santos dealers

 


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.