• Bas Jongerius
 • Bas Jongerius
 • Bas Jongerius

  Avonturier
  Travelmaster 3+

  De enthousiaste Bas fietst 12.000 kilometer van Amsterdam naar China en maakt hiermee een langgekoesterde droom waar. Hij filmt zijn hele reis, die naar verwachting een half jaar in beslag gaat nemen, met GoPro’s en drones. Elke week verschijnt er een korte video over zijn belevenissen en uitdagingen op het YouTube kanaal 'D tour' van Discovery Networks.
  Het idee voor dit avontuur ontstond al in zijn jeugd toen Bas vijf jaar oud was. Een werknemer in het tuincentrum van zijn vader kwam vaak om half 8 ’s ochtends aanfietsen. Zijn vader zei dan: “Kijk Bas, dat is Theo, die fietst de hele wereld over. Hij kan deze ochtend net zo goed zijn komen fietsen uit Zuid-Afrika.”

Locals zoeken naar de drone van Bas

Even niet opletten en je drone is onvindbaar... Op deze kleine tegenslag na is deze week één en al positiviteit. Onderweg ontmoet Bas veel toffe medereizigers. Samen reizen ze naar Georgië en laten ze Turkije achter zich.

Lees meer


Fietsen op de snelweg en de Middellandse Zee

Een droom komt uit voor Bas: hij bereikt de kust van de Middellandse Zee! Om daar te komen moest 'ie wel een stuk over de snelweg... Onderweg verruilt Bas z'n fiets voor een wildwaterkano én gaat hij voor het eerst wildkamperen.

Lees meer


Magische ochtend in Cappadocië

Na een avontuurlijke tocht inclusief wildkamperen bereikt Bas het toeristische Cappadocië, waar het vol hangt met de bekende luchtballonnen. De zonsopkomst is daar prachtig! Ook ontmoet hij een nieuwe medereiziger en besluiten ze een heel stuk samen te reizen.

Lees meer


Vertrek ouders en mosselen vangen

Bas blijft nog even in Istanbul om te genieten van de stad en om zijn ouders uit te zwaaien! Met een nieuwe vriend gaat hij op ontdekkingstocht, vangt en kookt hij zelf gevangen mosselen. Intussen staat Istanbul nog steeds op z'n kop!

Lees meer


Heerlijk eten & een beetje valsspelen

Bas laat Ankara achter zich en ontmoet onderweg weer toffe mensen. Daarnaast is 'ie uitgenodigd voor een heerlijk etentje bij de boer en speelt hij een béétje vals.

Lees meer


Turkse metamorfose en groot voetbalfeest

Bas bereikt Turkije! Het is meteen tijd om zichzelf op te frissen (moest van z'n ouders): de Turkse smoothboy komt in Bas naar boven. Intussen geniet hij van een groot Turks feest, mét toeters! Met bijna 3000 kilometer op de teller ontmoet Bas zijn ouders in Istanbul.

Lees meer


Enge overnachting en moeilijke momenten

Na een sightseeing dagje in de prachtige stad Budapest, fietst Bas met spierpijn tegen de wind in door Hongarije verder richting Servië. Na een enge nacht, vecht Bas tegen de negatieve gedachten...

Lees meer


 • 1
 • 2


Contact

    Schillingweg 41
   2153 PL Nieuw-Vennep
   +31 (0) 252 426 123
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   www.santosbikes.com

Santos op Twitter   Santos op Facebook   Santos op Instagram   Santos op Youtube


Vind een dealer

dealer icoon mapVind een dealer bij jou in de buurt en test je favoriete fiets.

Stel je fiets samen en bouw 'm op zoals jij dat wilt. Eenvoudig.


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.